Φρέσκα ψάρια: έτσι θα τα επιλέξεις σωστά
από τη Δήμητρα Βλωτιδέλλη
Αυτό που πρέπει να κάνεις για να διαλέξεις τα καλύτερα είναι να εμπιστευτείς την μύτη και τα μάτια σου. Αυτά θα σε οδηγήσουν στο πιο φρέσκο θαλασσινό. Τα καλαμαράκια θα πρέπει να έχουν λαμπερά και καθαρά μάτια και η επιφάνειά τους να είναι υγρή και γυαλιστερή όπως επίσης και η μυρωδιά τους να είναι διακριτική.
Δες κι αυτό: Η νέα ανοιξιάτικη διατροφή μου (που ζήτησες)
Τα ψάρια καλό είναι να είναι σφιχτά και το χρώμα της σάρκας τους να είναι έντονο και ζωντανό. Τα μάτια των ψαριών θα σας πουν πόσο φρέσκα είναι.
Τα μύδια και τα άλλα όστρακα θα πρέπει να είναι κλειστά και φυσικά καλό είναι να μην είναι ραγισμένα ή σπασμένα.
Η Δήμητρα Βλωτιδέλλη είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Fb: Δια τροφήν- Διατροφολογικό Κέντρο